Oświadczenie w sprawie amunicji FIOCCHI

02.03.2018

Szanowni Klienci,

w związku z licznymi pytaniami i informacjami pojawiającymi się na forach internetowych, w mediach społecznościowych oraz w związku z oświadczeniem wydanym przez firmę Best Hunters Leszek Kamiński z siedzibą w Warszawie, ul. Jutrzenki 91 uprzejmie informujemy:

1. VISMAG posiada w swojej ofercie sprzedaży amunicję Fiocchi. Amunicja została zakupiona od importera  zarejestrowanego jako dealer firmy Fiocchi of America. Amunicja ta jest także sprzedawana na rynku amerykańskim.
  2. Amunicja została zakupiona w sposób całkowicie legalny co znajduje potwierdzenie w dokumentacji wymaganej dla tego typu transakcji.
  3. Amunicję zakupiliśmy jako towar pełnowartościowy z przeznaczeniem do dalszej odsprzedaży.
  4. Nasza firma nie otrzymała od importera oraz producenta żadnych informacji, aby jakakolwiek partia amunicji znajdująca się w naszej ofercie stanowiła zagrożenie dla zdrowia i życia użytkowników.

Informujemy również, że do chwili wydania przedmiotowego oświadczenia nie wpłynęły do naszej firmy pisemne zgłoszenia gwarancyjne i oficjalne zastrzeżenia co do jakości sprzedawanej przez nas amunicji. Otrzymaliśmy natomiast szereg pytań telefonicznych, spowodowanych wyłącznie nieprawdziwym oświadczeniem firmy Best Hunters powielanym   na portalach społecznościowych i portalach strzeleckich.

Nalezy zauważyć, iż bezpieczeństwo strzelca uzaleznione jest nie tylko od jakości amunicji, ale również od sprawności użytkowanej broni, jej właściwej eksploatacji oraz umiejetnosci użytkownika (prosimy przeczytać artykuł "How to Handle Squib Loads and Hangfires" opublikowany przez NRA dostepny pod ponizszym linkiem).

„Regardless of how long you wait to clear the cartridge, following the Four Safety Rules in combination with your chosen method will keep you safe. Likewise, paying attention to what you're sensing when shooting will help you identify a squib situation. Just keep in mind that firearms, and ammunition, are man-made, mechanical products, and rare as it is, they can malfunction. The good news is, once you understand the malfunctions, you'll see that you have the power to manage many of them, and above all, to stay safe while doing so.”

Mając na względzie zaistniałą sytuację oraz w trosce o naszych Klientów i Partnerów Handlowych prosimy o niezwłoczne zgłaszanie do nas na adres e-mail: sklep@vismag.pl  wszelkich problemów z zakupioną amunicją.

Do zgłoszenia proszę dołączyć:

• szczegółowy opis zdarzenia i opis problemów jakie zaistniały podczas użycia amunicji Fiocchi,
  • dowód zakupu oraz numery partii zakupionej amunicji,
  • dokumentację fotograficzną opisującą problemy z amunicją będącą w naszej ofercie handlowej.

Każde takie zgłoszenie rozpatrywać będziemy indywidualnie, mając na uwadze  bezpieczeństwo  i troskę o Naszych Klientów.

Obecnie oczekujemy na oficjalne stanowisko importera oraz Fiocchi of America.

Sklep on-line

Ustrzel okazje

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, w którym znajdą Państwa profesjonalny sprzęt strzelecki oraz akcesoria.